sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Takkahuoneen jakaminen läpinäkyvällä verholla

Sain jonkinmoisen inspiraation takkahuoneeseen liittyen jokin aika sitten. Tällä hetkellä talossa on oikeastaan yksi huone lähes käyttämättömänä. Lämmityskuluja vähentämään ajatuksena oli, että vierashuonetta ei lämmitettäisi talvella yhtä lämpimäksi kuin muuta taloa ja tietokone siirrettäisiin takkahuoneeseen. Kuitenkin halusin jollain lailla selkiyttää toimintoja eri tiloissa ja sitten päätin, että kokeillaan jakaa takkahuone verholla kahtia, jolloin toinen puoli huoneesta jää tunnelmointia varten ja toista puolta voi käyttää datauspisteenä ja vierashuoneena. Verhoina on Ikeasta ostetut ohuet verkkomateriaalia olevat verhot. Tuossa kolmen metrin matkalla niitä on 4 kpl. Ajattelin kylläkin vielä lisätä verhojen määrää 8 kpl:ään, jotta verhoja voisi rypyttää vieläkin enemmän. Verhojen yläosaan asennettiin led-valaistus, jonka väri on vaihdettavissa. Valoissa on myös himmennin, jonka vuoksi valoilla saa erilaisia tunnelmia luotua tilaan.
 Kissa ei osannut mennä verhojen välistä toiselle puolelle takkahuonetta vaan jäi ihmettelemään uutta verhoa :)


Miltäs näyttää? Mitäs pidätte ideasta?


H

18 kommenttia:

 1. Minusta idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan hauska.
  Ja led valot toimivat tässä hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään! Ihana idea. Tosi kaunis ledivalojen kanssa. <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis! :) huikeet valot :)

  VastaaPoista
 4. Mä en tykkää.Kaunista molemmin puolin ja pidän mahd.avarista tiloista:)Kokeilin samaa aikoinaan kotona ja oli epäkäytännöllinen ja turha.Verhot oli aina sikinsokin ja rumasti:(Tuo on tosi kiva,kun verhot värjäytyvät valoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo saapas nähdä kuinka kauan jaksan tuota verhoa katsella :D

   Poista
 5. Kiva idea ja valaituksen kanssa aivan nappi. TYKKÄÄN!!! :)

  VastaaPoista
 6. Ei vitsi että tuli makee!! Ja toi led-valo on ihan täydellinen! :))) You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti sulle ihanainen... Kun pääsen vauhtiin, niin ei tiedä mitä ylläreitä teille vielä kehittelen :)

   Poista
 7. täydellisen ihana, mitäs kisut tykkää?

  VastaaPoista
 8. Heippa!

  Törmäsin tähän kun googletin vastauksia miten saisin kivasti kattoon asennettua verhokiskon yms.. Miten ratkaisit asian? :) Ja millasia kiinnikeitä yms käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prismassa myydään parilla eurolla sellasta valkoista verhovaijeria. Siinä on sellaiset kiinnikkeet mukana, jotka ruuvataan seinään. Tuo verho on niin pitkällä matkalla, että vaijeria piti tukea parilla ruuvilla. Pieni kappalauta tehtiin peittämään vaijeri.

   Poista

Ilahdun kommentistasi