perjantai 8. syyskuuta 2017

Lastenhuoneen sisustusvinkit


1. Kun lähdin sisustamaan lastenhuonetta, lähdin toteuttamaan sitä siis ihan pintamateriaaleista asti. Valitse siis pinnoille kuviot ja värit, jotka kestävät aikaa. Lapset kasvavat niin nopeasti, että yhtäkkiä he ovatkin jo koululaisia ja kohta teinejä. Jos koet ettet halua remontoida seiniä aina muutaman vuoden välein, kannattaa seiniin valita hillitty kuvio- ja värimaailma. Pelkkään valkoiseenkiin seinään on saatavilla esim. seinätarroja, joilla saa huoneen tunnelmaa muutettua kivasti.

2. Uskalla leikkiä väreillä ja printeillä. Mielestäni lastenhuone saa olla hauska ja siinä saa olla paljon eri elementtejä. Tämän huoneen kanssa olen todella revitellyt ja sekoitellut erilaisia kuoseja rohkeasti. Kuitenkin pääväreinä kannattaa säilyttää vain muutama, Itse valitsin harmaan, mustan, valkoisen ja keltaisen. Musta-valko-harmaasta värit pomppaavat hienosti esiin. 


3. Huomioi sisustuksessa myös leikkejä valvova aikuinen. Tämän vuoksi huoneesta löytyy nojatuoli, jossa onkin mukava istua ja seurata lapsen leikkiä. Pitemmän päälle aikuisen selkä äityy lattialla istumisesta.

4. Tuunaa jotain itse huoneeseen. Se antaa persoonallisen luukin tilaan. Esim. tässä huoneessa verhot on ommeltu itse. Verhon jämistä syntyi myös hienoja kuusityynyjä. Lahjaksi saatu muumivalaisin tarvitsi mielestäni taustan, jotta se erottuisi paremmin. Spreijasin siis alennuksesta löydetyn talohyllyn mustaksi. Nyt muumi on talossa. 

5. Mieti huoneen valaistus. Siinä vaiheessa kun lapsi siirtyy nukkumaan omaan huoneeseen, voi olla hyvä, että huoneessa olisi myös yövalo.


6. Suunnittele tilaan tarpeeksi säilytystilaa. Tässä huoneessa on Ikean lipasto, jossa on irtokorit. Toisella seinustalla on lisäksi suuri liukuovellinen vaatekaappi, jossa vaatteiden lisäksi voi säilöä muitakin lastenhoitotarvikkeita.


Tästä huoneesta puuttuu vielä juniorisänky. Olen päättänyt, että sänky tulee olemaan matala, jotta siitä ei putoa ja sellainen, että se jatkaa huoneen leikkisää teemaa. Tähän vastauksena on hittituotteeksi noussut talosänky. Hankinta tulee eteen syksyllä. Sen hankinnan jälkeen lastenhuoneessa on kaikki tarvittava. Kyllä tämä lastenhuoneen sisustaminen on hauskaa. Muun asunnon sisustusta joutuu suunnittelemaan yleensä jopa vähän hammasta purren, kun palaset eivät meinaa loksahtaa kohdilleen millään.

Yours H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi