torstai 6. huhtikuuta 2017

Vinkkejä sisustuksen kokonaisuuden hahmottamiseen

Törmään usein ongelmaan, että jokin palanen sisustuksessa ei vain istu tilaan. Ongelmakohtaa on useimmiten hankala hahmottaa kun tilaa katsoo oven suulta. Voinkin todeta, että bloggaaminen on kehittänyt minua huimasti sisustajana. Koen, että huonekalujen sijoittelu, mittasuhteet ja värien sekä materiaalien yhteensopivuus on nykyisin minulla paremmin hallinnassa kuin aloittaessani bloggaamista. Taisin ensimmäiset juttuni väsätä jo v. 2010. Hutiostojen välttäminen on kukkaroystävällistä ja tarkkaan harkittu sisustus säästää myös lompakkoa siten, ettei koko sisustusta tarvitse kovin usein uudistaa kokonaan. Enää harvoin teen mitään heräteostoksia sisustuksen suhteen vaan saatan miettiä yhtä ainutta sisustustyynyäkin kuukausia. Ihailen supermoderneja koteja, mutta minun ei ole realistista muuttaa sisustusta niin radikaalisti. Myös romanttiset, beiget kodit ovat upeita, mutta lompakko ei kestäisi myöskään niin radikaalia muutosta vaikka sellaistakin sisustusta olisi kiva kokeilla kotiin. Ohjenuorana itselleni olen myös yrittänyt pitää sitä, että pitää oman tyylinsä kristallin kirkkaana mielessä ja hioo sitä pikkuhiljaa paremmaksi. 
Ratkaisu tilan sisustuskokonaisuuden hahmottamiseen piilee kuitenkin niin yksinkertaisessa asiassa kuin kuvaamisessa. Jos et tiedä mikä tilassa tökkii, ota siitä kuva. 

1. Yksinkertaisin tapa on vaan katsoa kuvaa ja mielessään muuntaa siinä olevia elementtejä erilaiseksi.
2. Seuraavaksi yksinkertaisin tapa on peittää eri elementtejä esim. paperilla tai sormella kuvaan ja tällä tavoin hahmottaa tilan ongelmia.
3. Mikäli haluat viedä suunnittelun vielä pidemmälle voit erilaisilla ohjelmilla lisätä elementtejä tai muuttaa tilan väritystä erilaiseksi.Kun nyt katson näitä kuvia, kattolampun kristallit näyttävät olevan liikaa tässä tilassa. Ikean musta lattiavalaisin on uusin hankintani ja se istuu tähän tilaan juuri kuten kuvittelin.

Yours H

1 kommentti:

  1. Hyvälle näyttää makuuhuone ja edelleen samaistun tuohon ajatukseen että blingit on liikaa, jännä miten se mieli alkaa muuttua ajan myötä. :) mMukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi