torstai 13. huhtikuuta 2017

Keittiön pintaremontti V33 kaakelimaalin avulla, vinkit maalaukseen

Heippa vaan!

Innostuin tosiaan wc:n upean muutoksen jälkeen myös remontoimaan hieman keittiötä. Olin halunnut keittiöön valkoiset seinät jo pitkään, mutta ongelmaksi muodostui se, että välitilan kaakelit olivat harmaat enkä uskaltanut niitä aikaisemmin alkaa maalata ennen kuin törmäsin muutamaankin blogikirjoitukseen ja Instapäivitykseen, jossa oli onnistuneesti käytetty V33-kaakelimaalia esim. kylpyhuoneissa. Tosin kaikki arviot eivät olleet niin ylistäviä märkätiloissa käytettynä, mutta kuitenkin jokin hulluus sai minut kokeilemaan maalausta. Ostin pienimmän 0,75 l purkin maalia, sen hinta oli K-Raudassa 33 € eli mistään halpiskamasta ei ole kyse.

Maalivalmistaja mainostaa, että maali tarttuu ilman tartuntapohjamaaleja ja pinnan hiomista ym, mutta laatat ja saumat on huolellisesti pestävä maalarinpesulla ennen maalaamista. Noudatin tätä ohjetta kirjaimellisesti. Kun laatat on käsitelty maalarinpesulla, pitää pinnan antaa vielä kuivahtaa. Annoin kuivahtaa yön yli. (Huom. Silikonisaumat kannattaa myös poistaa kaakelisaumoista ennen maalaamista). Aamulla huolellisten teippauksien jälkeen aloin sutia maalia ensin reunoihin pensselillä ja keskiosiin telalla. Alkuun onkin ensiarvoisen tärkeää käydä joka sauma ensin läpi pensselillä, jonka jälkeen vasta telalla tehdään maalipinnan tasoitus. Ensimmäisen seinän kanssa en toiminut näin ja jostain syystä tela irroitti saumoista pieniä laastipaakkuja, jotka jäivät pyörimään laatan pinnalle. Toisella seinällä kävin huolellisesti läpi ensin kaikki saumat pensselillä ennen telaamista ja jälki olikin erinomaista. Tämä maali todella on valumaton, jos olet telannut sen pintaan. Minä sain aikaan yhden valuman, joka oli pensselin jäljiltä, onneksi se jäi huomaamattomaan paikkaan. Lisäksi malttia vaaditaan tässä projektissa, sillä purkin kyljessä ohjeistetaan jopa 24 h kuivumisaika ennen seuraavaa kerrosta. En malttanut odottaa kuin 12 h, tuntui kuitenkin riittävän. Maalia yhteensä telailtiin kolme kerrosta, tällä saatiin aikaan riittävä peittävyys.

Tässäpä siis kuvat keittiöstä ennen muutosta ja muutoksen jälkeen.

Ennen muutosta, kuva joululta 2015.
Ja jälkeen urakan:

Keittiö raikastui kertaheitolla. Maalasin tavallisella seinämaalilla seinien yläosat, joten sävymaailma yhtenäistyi.

Löysin kaapista pölyttymästä Ikeasta ostettuja ledivaloja, jotka asensin kaappien alapuolelle työtasoja valaisemaan. Aion ottaa nuo kaarivalaisimet pois käytöstä kunhan ehdin. Ne ovat jo hieman vanhanaikaiset.


Tässä näkyy vielä paremmin maalattu laatta ja nuo led-valolistat.

Tässä kuvaa toiselta seinustalta, jossa on mm. jääkaappipakastin. Coco-taulun vain heitin tuohon, sillä suunnittelen hankkivani siihen jonkin kivan keittiöaiheisen julisteen. Coco-taululla mallaan nyt vain mittasuhteita.

Seuraava murheenkryyni on tuo kattovalaisin, sekin pitäisi vaihtaa vielä hieman simppelimpään.


Miltä muutos vaikuttaa?


Yours H

8 kommenttia:

 1. Wau, kyllä kannatti maalata.

  Itse olen pähkäillyt meidän wc:n maalaamista, kun edellinen asukas oli laittanut sinne violetin mosaiikkilaatan lattiaan ja osittain seinään. Juu ei kiitos käy minun makuun, valkoista sen olla pitää. Hieman vaan aristelen tuota hommaa, kun entäs jos se meneekin mönkään...
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallat kyllä mielestäni kokeilla. Pieleen voi mennä jos yrittää saada ensimmäisistä kerroksista peittäviä ja laittaa liikaa maalia. Se liila voi vaatia jopa neljä kerrosta. Ymmärrän tuskasi, meillä vielä yksi siniharmaa seinä, josta tulisi päästä eroon. Noudata vaan tarkasti ohjeita, jos käytät V33 maalia. V33:lla on oma maalinsa lattialaatoille. Mikäli hirvittää itse maalata, aina voi käyttää ammattilaista 👍

   Poista
 2. Siis wautsi! Keittiön seinät on ollut hyvännäköiset jo aikaisemminkin mutta tosi hieno tuo valkea :) On suolainen hinta tuolla maalilla, mutta toisaalta kyllähän välitilan uusiminenkin maksaa yms. Ps. nyt blogissani arvonta, käyhän osallistumassa ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nim. Tein itse ja säästin 😉 minäpä käyn osallistumassa👍

   Poista
 3. Erittäin onnistunut muutos! Keittiö todellakin raikastui kertaheitolla. Upea!

  VastaaPoista
 4. Moi, nyt on kulunut reilusti vuosi blogistasi, onko maali pysynyt hyvin keittiön välitilan laatoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pysynyt. Lujaa tavaraa. Lähtee lika ja rasva ihanasti pois. Nyt ei ole enää niitä likaa imeviä huokoisia saumoja, koska maali on tietenkin niidenkin päällä.

   Poista

Ilahdun kommentistasi