sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kuusen koristelu, kuinka toteuttaa mieleinen lopputulos?

Onko käynyt niin, että joulukuusi ei olekaan koristelun jälkeen täyttänyt toiveita? Minulle on, monet kerrat. Siksipä pohdin, miten saada koristelu onnistumaan. Onhan joulukuusi se näyttävin ja keskeisin joulukoriste jo itsessään. Jo ennen koristelun aloittamista kannattaa tehdä inventaario koristeista ja katsoa mitä jo kaapeista löytyy ja mitä voisi tarvita lisää. Tänä vuonna sain toteutettua haaveilemani valkoisilla koristeilla koristellun vihreän kuusen. Onneksi pidin kiinni visiostani enkä ripustanut kaikkea mitä varastosta löytyi vaan etsin kaikki valkoiset koristeet ja ripustelin ne kuuseen. Niitähän tietenkin oli hieman hintsusti, joten piti keksiä lisää täytettä oksille. Oksille päätyi aikoinaan hankitut valkoiset huopaiset lasinaluset ja satiininauhasta kietaistuja rusetteja. Valkoinenkin koristelu voi tehdä joulukuusesta mielenkiintoisen kun koristeet ovat eri muotoisia ja valmistettu erilaisista materiaaleista. Huomaatte varmaan, että tänä vuonna kuusenjalka naamioitiin harsoverholla. Nyt kuusi ikäänkuin seisoo lumipenkassa.


Mikäli haluat, että havuja näkyy vähemmän valitse kookkaita koristeita, joissa on lyhyet ripustusnarut, voit leikata esim. harsokankaasta suikaleita, jotka voi solmia rusetille oksille. Mitä leveämpi suikale, sitä runsaampi rusetti. Aion kokeilla itse vielä laittaa lisää rusetteja kuuseen, koska haluan hieman runsaamman koristelun. Näitä harsoverhoja saa Ikeasta todella halvalla. Mikäli taas haluat, että havuja näkyy enemmän valitse pienempiä koristeita, mutta laita niitä kuitenkin runsaasti, ettei kuusi näytä liian riisutulta.

Silmälle miellyttävän koristelun saa aikaan sillä, että valitsee maksimissaan vain kahden värisiä koristeita, esim. punainen ja valkoinen, valkoinen ja hopea, valkoinen ja kultainen, punainen ja hopea. Mikäli haluat laittaa nauhoja, valitse ne samasta värimaailmasta, jonka olet muihinkin koristeisiin valinnut. Itse tykkään, että kuusen valot ovat pienet ja eleettömät. Led-valot eivät kuumene ja vievät vain vähän sähköä, joten ne ovatkin hyvä valinta kuusen valoiksi. Lisäksi pienikokoiset valot antavat pääroolin muille koristeille. 

Tässä vielä kuva sinisestä hetkestä, jonka sain vangittua.

 Ihanaa joulun odotusta!

H

1 kommentti:

Ilahdun kommentistasi