maanantai 5. joulukuuta 2016

Kuinka tehdä houkuttelevan muhkea petaus?

Petasin joulukuun kunniaksi söngyn hieman muhkeammin, aina meillä ei näin runsasta petausta nähdä, koska ei arjessa ole kovin toimiva. Nyt kuitenkin halusin yllättää perheen ja luoda tällaisen pehmounelman makuuhuoneeseen. Juuri ehdin vauvan päiväunien aikaan stailata ja kuvata huoneen.


Kun lähdin tekemään petausta, mietin millä keinoilla saisin aikaan muhkeutta ja kutsuvuutta ilman, että petaus alkaa näyttää sekaiselta tai liian täyteen ahdetulta. 

 Halutun efektin luomisessa on tietenkin tekstiilit pääroolissa. Tärkeää on myös tekstiilien kerroksellisuus. Eli kuten kuvasta näkyy tyynykerroksia on peräkkäin yhteensä neljä. Kauneimpia petauksia ovat sellaiset, joissa taaimmaiset tyynyt ovat suurimpia ja tyynykoko koko ajan pienenee, kunnes etualalla ovat pienimmät tyynyt. Eteen kannattaa myös laittaa ne kauneimmat tyynyt, koska ne näkyvät eniten ja kiinnittävät huomion. Halusin myös, että ompelemani kulta-valkoiset pitsityynyt ovat esillä, joten ne ovat seuraavaksi jonossa. Taaimpana luomassa muhkeutta ovat pelkästään valkoiset tavalliset tyynyt. Sängynpääty on 160 cm leveä, joten kekseliäisyyttä tarvitsee kun normaalikoon tyynyjä asettelee järjestykseen. Taaimmassa rivissä minulla on kaksi normaalikokoista tyynyä reunoilla ja keskellä yksi pieni 40 cmx40 cm tyyny, seuraavassa rivissä vain kaksi tyynyä, kuten myös seuraavassa ja sitä seuraavassa. Päiväpeitteen päällä jalkopäässä on laskostettuna valkoinen karvatorkkuviltti ja sen päällä vielä yksi hieman huolimattomammin heitettynä. Sängyn keskellä oleva valkoinen tyyny sen sijaan katkaisee vielä sängyn pitkulamaisuutta ja luo pehmeämpää ilmettä.
Kannattaa myös hankkia sängynpääty, sitä vasten muhkeiden petauksien luominen on helpompaa.
Kummasti myös nuo lampaantaljat tuovat kaivattua pehmeyttä tilaan, sänkykin näyttää pehmoisemmalta.
Erilaiset tekstuurit tekstiileissä tekevät muhkeutta ja mielenkiintoisuutta petaukseen.Halusin vielä näyttää myös minkälainen voima kuvioilla on tekstiileissä. Tässä on harmonia rikottu graafisilla tyynynpäällisillä ja vähennetty hieman tyynyjen määrää. Sängylle on myös laskostettu musta torkkuviltti. Torkkuvilttejä tässä petauksessa on yhteensä kolme.


yours H5 kommenttia:

 1. Voih <3 näitä kuvia katsoessa tulee ihan makkarin remontti kuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun inspiroi 😊 makuuhuoneen sisustaminen on mielestäni hauskinta puuhaa. Vaikeinta on sisustaa olohuonetta ja keittiötä.

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia ja niin täydellinen petaus että!! Menin kyllä nyt ihana sanattomaksi ihastuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi 😊 Tästä petauksesta tuli kyllä kiva.

   Poista
 3. Todella kaunista ja niin ihana tunnelma! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi