sunnuntai 21. elokuuta 2016

Ristiäiset kukin

Rakas poikamme kastettiin kotonamme järjestetyssä tilaisuudessa. Päivä oli sateinen, mutta tunnelmaa ei kuitenkaan puuttunut. Vieraiden anonyymiteettiä suojaten esittelen ristiäiset vain kukin. Tunnustaudun itse kukkahulluksi, tosin viherpeukaloksi minua ei voi tituleerata. Asian olen saattanut aikaisemminkin blogissa muutaman kerran mainita. Oletteko koskaan miettineet, että kukilla voi viestiä erilaisia asioita saajalleen? Ristiäiskukat tilasin viidessä minuutissa (shoppailu vauvan kanssa) enkä mitään kukkasymboliikkaa liiemmin ehtinyt miettiä. Visuaalisuus vei voiton puhtaasti tällä kertaa. 

Kastepöydän kimpussa on lilaa freesiaa, valkoista ruusua ja harsokukkaa sekä tuollaisia vihreitä pallukoita mistä ei ole mitään tietoa mitä ovat.

Tämä on lahjakimppu siskoltani. Hän oli valinnut kimppuun vaaleanpunaisia ruusuja ja valkoisia neilikoita.


Tässä kimpussa on myös lilaa freesiaa, valkoista ruusua ja valkoista eustomaa.


Katsotaanpa mitä symboliikkaa näihin kukkiin voisi sisältyä. Tulkinnan apuna on käytetty floristi.net ja amoriini.com sivustoja.

Freesia: Sait minut ansaan/viehtymys/huomaavaisuus
Harsokukka: viehkeys
Valkoinen neilikka: viattomuus/lahjakkuus, kiinalainen avioliiton symboli
Valkoinen ruusu: nöyryys, viattomuus, puhtaus, viehätys, salaisuus, edustaa kuuta ja valoa
Vaaleanpunainen ruusu: kiitollisuus/ihailu
Eustoma: arvostus

Eli toisin sanoen äiti oli ostanut poikansa ristiäisiin huomaavaiset, viehkeät sekä viattoman arvostetut kukat. Eikö se näin mennyt? Heh.

Sisko oli onnistunut paremmin, kukkalahjalla hän muisti kihlaustamme eli kiinalainen avioliiton symboli ja kiitollisuus/ihailu löytyivät kukkien "salaisena viestinä".

Yours H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi