tiistai 23. kesäkuuta 2015

Vihdoin ja viimein odotus palkitaan

 
Heippa hei!  Tässä on pari kuukautta ihan vilahtanut silmissä, nimittäin meillä on tehty remonttia! Salaojat ja sadevesiputket uusittiin, patolevy asennettiin sokkeliin ja pihaa on muokattu. Oman haasteensa kaikkeen on luonut eri ammattilaisten aikataulujen yhteensovittaminen sekä sateinen sää. Nyt pikkuhiljaa näyttää, että ollaan unelmaa lähempänä, nimittäin takapihan terassi on rimoituksia ja viimeistelyä vaille valmis!
Savinen maa poistettiin kokonaan terassin alta, ja salaojat peiteltiin salaojasoralla ja hiekalla. Terassin jalat valettiin betonista ja upotettiin maahan, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä roudan kestävyys. Lankuksi valitsin tummanharmaan UPM Profi Deck -komposiittilaudan. Rimoitukset ja pystytolpat tulevat samalla tummanharmaalla sävyllä. Laudoituksen päällä on hiekkaa yo. kuvassa, joten sävy kyllä on tasainen vaikka näyttää läikikkäältä.Terassikalusteet on jo hankittu Maskusta. Kyseessä on ylläoleva Malibu-ryhmä, joka oli alennuksessa alle 400 €. Kuvasta poiketen pehmusteet ovat harmaat meidän ryhmässä.


Prisman polyrottinkiruukku huokuu samaa henkeä kuin kalustesettikin. Ruukkuun voi fiiliksen mukaan laittaa joko havukasveja tai kukkia. Halusin pitää terassin ilmeen hyvin simppelinä, jotta tekstiileillä ja kasveilla olisi varaa leikitellä terassin somistamisessa. Aion lisätä sohvaryhmään koristetyynyjä ja mahdollisesti myös viltin viileitä iltoja varten.

Terassihortensia on pitkäaikainen haaveeni. Toivotaan, että tänä kesänä riittäisi poutaakin, että voisi kukkiakin ulos ostaa. Ylläoleva kuva: huiskula.fi

Päivittelen tilannetta sitä mukaa kun hommat edistyvät. Terassia on tulossa myös etupihalle ja kylppärin päätyyn on tulossa jotain pientä kivaa ehostusta. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. Laitan myöhemmin tarkempaa kuvaa julkisivustakin.

Miten teidän kesä on sujunut?


Yours H

3 kommenttia:

 1. Hei! Itsekin saman ikäisen talon omistajana ja tulevaisuudessa salaoja- ja patolevyremppaa tekevänä kiinnostaisi tietää, mitä touhu maksaa kokonaisuudessaan? Jos et halua täne vastata, mutta haluat niin voit lähettää mulle sähköpostia :) en tiedä näetkö spostini kommentistani? Tuli muuten upea terassi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaisuudessaan homma maksoi terasseineen sellaisen 10 000€. Kaivinkonetyö on arvokasta.

   Poista
  2. Autsista, taitaa jäädä todella kauas tulevaisuuteen siis. Mutta kiitos tiedosta! Osaapahan suunnitella sitä varten. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi