sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tapahtumarikas viikonloppu

Veronpalautukset tulivat ja sain hankittua itselleni pitkäaikaisena haaveenani olleen kameran. Siskollani on juuri samanmallinen kamera ja hänen kameraa olen lainaillut useita kertoja. Tästä lainailusta seurauksena oli kuitenkin se, että vanhan digikamerani tuottama kuvanlaatu ei enää kelvannut ollenkaan ja kuvausinto hiipui. Tämä malli sattui olemaan vielä alennuksessa ja hintaa jäi 299€. Kamera on Canon Powershot sx40HS. Tässä kamerassa on riittävän hyvä kuvanlaatu minulle ja koen sen helppokäyttöiseksi. Kuitenkin tuossa on niin paljon eri toimintoja, joita pitäisi opetella käyttämään. Bloggareille tuttu ongelma "sisustuksen kuvaaminen hämärässä" on ehkä selätettävissä tämän kameran avulla.


Ja siis tapahtumarikkaasta viikonlopusta puheenollen oli tarkoitus käydä eilen Haaparannan Ikeassa, mutta jäädyimme autolla Vihannin st1 huoltoasemalle. 4 h meni rattoisasti istuen huoltoasemalla, jossa keittiöpuoli ei ollut viikonloppuna auki. Huoltoaseman yhteydessä oli myös korjaamo, joka sekään ei ollut viikonloppuna auki. Työvuorossa ollut rouva ystävällisyyttään kävi tekemässä meille kuitenkin isot sämpylät syötäväksemme kun odottelimme veljeäni. Veli oli meidän onneksemme valmis ylivieskasta asti lähteä hakemaan meitä  autonkuljetuskärry perässään pimeään lumisateeseen. Kiitti veli!


Ikea jäi käymättä, mutta sitten luomisen tuskissani tekaisin joulupalloista kranssin, joita on muissakin blogeissa näkynyt. Joulupallokransseja löytyy paljon myös amerikkalaisten joulusta ja googlaamalla "ball wreath" löytyy paljon eri tyylisiä sekä erilaisia tapoja tehdä kransseja. Itse käytin sitä laiskoille tarkoitettua tapaa... Eli vahvaa rautalankaa joka ensin muotoillaan haluttuun muotoon vääntämällä. Lankaan vain pujotellaan joulupalloja (näitä saa varata pieneenkin kranssiin reilusti). Pallot siirtyvät itsestään limittäin kun niitä pujottelee lankaan. Lopuksi vain yhdistetään päät esim. rautalangalla tai taitellaan niin, ettei pallot pääse putoamaan. Tosin fiksumpi tuunaaja käyttäisi kuumaliimaa, jolla pallot kiinnittäisi toisiinsa, etteivät ne pääse poksahtamaan irti kranssista. Kiinnityssysteemi kun noissa halvoissa palloissa on sellainen, että kevyellä repäisyllä itse pallo lähtee irti kannasta, josta pallo ripustetaan esim. kuuseen. Kun vein kranssin hengittämättä paikalleen, se pysyi kasassa :)

 Tässä kranssi on paikoillaan.
 Tarkoituksena asettelussa oli, että tuo pistorasia peittyisi kranssin alle, hups! :)
pari senttiä alaspäin ja tadaa! Kiinnitysnaula on tuolla korkeammalla yhden mun epäonnistuneen havukranssiprojektin myötä, ei raaskinut tehdä toista reikää seinään :)

Ihanaa alkavan viikon odotusta! 
(toivottavasti me jo ensi viikonloppuna päästäisiin sinne Haaparantaan asti)

H

2 kommenttia:

  1. No harmi että teidän reissu meni pieleen :( P&I taisi päästä perille asti? Oon toissa vuonna tehny kans pallokranssin mutta se oli jo viime vuonna osina, täytyis tehä uus ja paremmalla tekniikalla kuin silloin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep pääsi ne. Oli kai tälläkin tapahtumalla jokin tarkoitus... Helppoja tehdä ja kauniita nuo pallokranssit. :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi